IVN zet met ‘return on nature’ nieuwe trend in recreatiesector

18 maart 2022

Eerste ‘Return on nature’ Trektocht gelanceerd in Limburg

Op 23 maart wordt de eerste ‘Return on Nature’ Trektocht in Nederland geopend in Nationaal Park de Maasduinen (Limburg) door Wethouder Marij Pollux uit Venlo. Hiermee zet IVN Natuureducatie een nieuwe trend in de recreatie sector: tijdens (natuur)recreatie iets terug doen voor het gebied waar je van geniet. Tijdens deze 5-daagse IVN-Trektocht dragen wandelaars vrijwel iedere dag iets bij (return on nature) aan het eeuwenoude Maaslandschap en Nationaal Park de Maasduinen, waar zij doorheen lopen.

Deze IVN Trektocht is ontwikkeld door lokale natuurkenners van IVN Maasduinen, IVN Maas en Niers, IVN Cuijk de Groene Overlaat en IVN Limburg in samenwerking met ondernemers. Met zorgvuldig gekozen routes, weg van de gebaande paden, beleven recreanten alle karakters van het gebied én overnachten zij middenin de natuur bij Gastheren en Gastvrouwen van het Landschap, recreatieondernemers met een groot hart voor natuur. Deze IVN Trektocht is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en Vrienden op de Fiets.

Met dagafstanden van ongeveer 20 km per dag verkennen wandelaars een groot deel van een gebied. Recreanten luisteren onderweg op verschillende locaties naar een audioverhaal, dat de rode draad spant tussen natuur, historie en cultuur. Naast deze Trektocht lanceert IVN Natuureducatie in april nog drie nieuwe IVN Trektochten: van een koninklijke route in Apeldoorn en een fietstocht door Nationaal Park Hollandse Duinen tot een glooiende duinroute aan zee in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deze Trektochten zijn vanaf april te boeken via ivn.nl.

 

trechtocht De Maasduinen

Nieuwsarchief

Er zijn op dit moment geen nieuwsartikelen.

Cookies & Privacy
Terug naar boven