Nieuw trekpontje in Reindersmeer

21 oktober 2021

De gemeente Bergen heeft het trekpontje in het Reindersmeer in Well vervangen. Het oude pontje was vanwege slijtage aan vervanging toe.

Het Reindersmeer, inclusief het trekpontje, is sinds 2001 in het beheer van de gemeente Bergen. In de loop der jaren hebben duizenden mensen gebruik gemaakt van het pontje om het Reindersmeer over te steken. Hiermee kan de wandeling rondom het meer worden verkort van 8 tot 4 kilometer. De gemeente Bergen hoopt met het nieuwe pontje weer ruim twintig jaar vooruit te kunnen.

Herfstwandeling

Het Reindersmeer is onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen. Het gebied is erg in trek bij wandelaars. Bijvoorbeeld in de herfst, wanneer de bossen veranderen in een prachtig kleurenpallet en een grote verscheidenheid aan paddenstoelen weer de kop opsteekt. En wanneer het herfstweer toch te koud wordt, kunnen mensen halverwege de wandeling besluiten met het trekpontje terug te keren.

 trekpontje

Nieuwsarchief

Duurzame gastheren – wat kun je zelf doen?

27 oktober 2017

Graag laten we u de vruchten plukken van uw gastheerschap van Nationaal Park De Maasduinen. Daarom nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op dinsdag 14 november van 13.30 uur tot uiterlijk 17.00 uur.  

 

Gemeente Bergen meest ontspannende plek om te fietsen

11 september 2017

De gemeente Bergen is de meest ontspannende plek om te fietsen. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond in het kader van de verkiezing van Fietsstad 2018. Maar liefst 45.742 fietsers uit bijna alle Nederlandse gemeenten vulden dit voorjaar de enquête in.

 

 

Schaapskudde bij het Eendenmeer

16 mei 2017

De komende weken is de schaapherder met de kudde aanwezig rond het Eendenmeer in Nieuw Bergen.

 

 

Maasduinenweek

20 april 2017

GRATIS GROEN GENIETEN VOOR JONG EN OUD

Tijdens de Maasduinenweek van maandag 24 april tot en met zondag 30 april worden er dagelijks gratis activiteiten georganiseerd voor jong en oud in Nationaal Park De Maasduinen. Een week vol met natuurpret waarbij iedereen van harte welkom is.

 

 

Lammetjesdagen

21 februari 2017

Kom lammetjes kijken in de schaapskooi op de Bergerheide. Het is volop lente en er zijn al vele tientallen lammetjes geboren. De herder is een aantal dagen in de schaapskooi aanwezig om tekst en uitleg te geven over de lammerperiode.

 

Ambassadeur Nationaal Park De Maasduinen in top 10 Belvilla

19 december 2016

Belvilla, een organisatie die bemiddelt tussen toeristen en vakantiebestemmingen, heeft vandaag bekend gemaakt dat een van de gastheren van Nationaal Park De Maasduinen in de top 10 staat van beste Belvilla’s van Nederland. Gastvrouw Riet Kool van Ottenskamp 4 / Het Achterhuis:

Cookies & Privacy
Terug naar boven