Hippische influencers prijzen ruiter- en menroutenetwerk 'Noord- en Midden-Limburg in de picture'

5 oktober 2021

In Noord- en Midden-Limburg is het fantastisch paardrijden. Met meer dan 1300 kilometer aan ruiter- en menroutes biedt deze streek de ruiter of paardenliefhebber alles wat een hippisch hart begeert. Dit paardrijparadijs werd zaterdag 2 oktober actief onder de aandacht gebracht bij zo’n 40 internationale influencers.

Het event vond plaats op initiatief van Limburg Marketing en de hippische tak GoSocial van EHS Communications. Go Social ondersteunt hippische bedrijven en merken met online en offline zichtbaarheid. De groep influencers heeft genoten van een buitenrit door het Limburgse land, met medewerking van het Paarden Welkom bedrijf Manege Bergemo in Heijen, De Smaakparelexpress en Menvereniging Maasduinen. Een gids van IVN Maasduinen heeft uitleg gegeven over recreatief paardrijden en mennen in het natuurgebied.

Giel Polman, directeur Limburg Marketing verzorgde een introductie namens PaardrijdenLimburg.nl; een samenwerkingsverband tussen Visit Noord-Limburg en Hart van Limburg. Om het toeristisch en economisch belang van de paardrijsector te onderstrepen, was VVD-wethouder Janine van Hulsteijn van de gemeente Gennep deze dag aanwezig. Zij was enthousiast over de grote opkomst van influencers uit heel Nederland en België. Het doel van de dag: aandacht creëren voor het ruiter- en mennetwerk in Noord- En Midden-Limburg. Door de vele geplaatste social mediaberichten tijdens de dag en die ongetwijfeld nog gaan komen is het doel zeker behaald.

Ruiterrouteplanner Sinds 2 juli jongstleden beschikken de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg officieel over een uitgestrekt ruiter- en mennetwerk van 1300 km. Via de ruiterrouteplanner kun je zelf je ruiter- of menroute samenstellen. Op www.paardrijdenlimburg.nl kan iedere recreatieve ruiter aan de slag om een (meer)daagse trip te plannen.

Meer weten over de paardrijden in Limburg? Kijk op www.paardrijdenlimburg.nl of mail naar info@paardrijdenlimburg.nl.

Groepsfoto Hippische persreis

 

 

Nieuwsarchief

Internationale viering Boomfeestdag in Nationaal Park De Maasduinen afgelast

13 maart 2020

Vanwege de huidige ontwikkelingen van het Coronavirus zijn wij genoodzaakt om de  21ste Internationale Boomfeestdag, die gehouden zou worden op 18 maart in Nationaal Park De Maasduinen, af te gelasten. Nederlandse en Duitse kinderen zouden samen de Boomfeestdag vieren door bomen te planten.

 

 

Het Limburgs Landschap annuleert excursies en vrijwilligersactiviteiten met groepen vanwege het coronavirus

13 maart 2020

Vanwege de huidige ontwikkelingen van het coronavirus voelt Stichting het Limburgs Landschap zich genoodzaakt om tot nader orde alle excursies en activiteiten af te gelasten. Hiermee volgen wij de landelijke keuzes die wij zien bij onze collega-organisaties.

 

 

 

The Hike bezoekt Nationaal Park De Maasduinen

18 december 2019

TheHike.nl is een online platform voor mensen die houden van hiken en alle aangrenzende onderwerpen, zoals gear, travelling, food en fit zijn. The Hike is opgericht door twee enthousiaste bloggers die van plan zijn alle nationale parken in Nederland te bezoeken. Deze keer zijn ze in Nationaal Park De Maasduinen.

IVN Maasduinen viert feest met bomenaanplant

19 november 2019

Het jubilerende IVN Maasduinen heeft onlangs haar 10-jarig jubileum gevierd. En als iemand jarig is, dan wordt er getrakteerd. Reden voor Stichting het Limburgs Landschap om samen met IVN Maasduinen op zaterdag 30 november 450 inheemse bomen en struiken te gaan aanplanten in natuurgebied de Ravenvennen.

 

Pontje Reindersmeer weer in de vaart

28 oktober 2019

Het pontje bij het Reindersmeer in Well kan weer gebruikt worden. Door het lage waterpeil was het tijdelijk buiten werking.

Veerpontje bij Reindersmeer in Well tijdelijk buiten werking

16 september 2019

Het veerpontje bij het Reindersmeer In Well is door het lage waterpeil tijdelijk buiten werking. In het gebied zijn borden met deze informatie geplaatst.

Kom lammetjes kijken in de schaapskooi op de Bergerheide

25 maart 2019

Bij de schaapskooi op de Bergerheide is het volop lente. Het is namelijk lammertijd. Er zijn al vele tientallen lammetjes geboren. De herder is een aantal dagen in de schaapskooi aanwezig om tekst en uitleg te geven over de lammerperiode.

 

 

 

Aanleg Waterboulevard is begonnen

11 maart 2019

De aanleg van de Waterboulevard in Maaspark Well is begonnen. Hiermee wordt een lang traject afgerond. In 2016 lagen er drie ontwerpen voor de Waterboulevard waar de gemeente samen met betrokkenen en belangstellenden naar heeft gekeken. Gaandeweg bleek dat ze alle drie onvoldoende rekening hielden met de maat en schaal van het gebied. Het definitieve ontwerp ziet er daarom fors anders uit. De boulevard krijgt nu de uitstraling van luxe bospad.

 

 

Fietsen en wandelen in de grensregio

15 februari 2019

Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de eerste vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.

 

 

Gastheer van het Landschap; De top van Limburg in samenwerking met Nationaal Park De Maasduinen

4 februari 2019

Een win-win voor ondernemers, klanten en de natuur.

Het programma Gastheer van het Landschap leidt recreatieondernemers tijdens een 4-daagse cursus op om hun gasten (nog) beter te kunnen informeren over het landschap, de natuur en de eigen omgeving. Deze cursus richt zich met name op de noordelijke Maasduinen: Mook, Gennep en Bergen. Samen met de ondernemers vorm je een netwerk en zet je je in om dit gebied beter op de kaart te zetten.

Cookies & Privacy
Terug naar boven