Opschonen heideterreinen Bergerheide

17 december 2020

 

                              

 

 

Gemeente Bergen is bezig met het opschonen van de heideterreinen en zandverstuivingen op de Bergerheide. Begrazing door schapen houdt vooral de heideterreinen in goede conditie. Toch is onderhoud noodzakelijk door de groei van berk en grove den.

Verbossing

De groei van jonge berk en grove den is onvermijdelijk. Op de lange duur leidt dit tot verbossing van de heide, waardoor de bijzondere natuurwaarden en de landschappelijke waarde achteruit gaan. De jonge boompjes worden omgezaagd of gerooid. De grootste worden afgevoerd en versnipperd. De kleinere boompjes worden in het terrein bij elkaar gelegd en bieden daarmee schuilgelegenheid voor diverse reptielen. Op dit moment vinden de laatste herstelwerkzaamheden aan de Ceresweg plaats.


Subsidie

Deze werkzaamheden zijn mogelijk door een subsidie van de provincie Limburg in het kader van de PAS maatregelen. Een subsidie om nadelige effecten van stikstofdepositie in de natuur te verzachten of te compenseren.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Gemeente Bergen via het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of 14 0485. Of stuur een e-mail naar info@bergen.nl.

 

            

Vóór (foto links) en ná het verwijderen van jonge berken en grove dennen.

 

Nieuwsarchief

Er zijn op dit moment geen nieuwsartikelen.

Cookies & Privacy
Terug naar boven