Terrasje pakken

19 november 2017, van 10:00 tot 12:00

Lekker een middagje terrasjes pakken. Wie heeft daar nu niet zin in? Hoewel het weer niet meer zo zonnig en warm is als van de zomer kan een terrasje altijd gepakt worden in Nationaal Park De Maasduinen. Trek wel stevige schoenen aan want de terrassen van de Maasduinen laten de wandelaars soms stevig doorlopen. Onderweg van terras naar terras zullen de gidsen meer vertellen over het bijzondere landschap.

Voor wie

Alle leeftijden

Prijs

Gratis

Startlocatie

Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2, Wellerlooi

Agenda

Zuidelijke Maasduinen: Rondje Ravenvennen

25 november 2017, van 10:00 tot 12:00
De herfst is in volle gang. Een ideaal moment om heerlijk naar buiten te gaan. De natuurgebieden Ravenvennen en Vreewater zijn hiervoor ideaal. Met prachtig naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen is het een afwisselend gebied.
meer...

Vollemaanwandeling

1 december 2017, van 19:30 tot 21:30
In de avonduren van vrijdag 1 december kunnen belangstellenden met een gids het schemerbos betreden. Ruiken, voelen en genieten van de rust in het nachtelijke bos, wandelen over een donkere stille heide. Een natuurgids gaat met de wandelaars op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijke Bergerbos.
meer...

Winter in aantocht

3 december 2017, van 10:00 tot 12:00
Het is begin december en dat betekent dat de winter er aankomt. Hoe maakt de natuur zich op voor dit koude seizoen? Inmiddels zijn de meeste bladeren wel van de bomen verdwenen maar er zijn meer tekenen dat de winter er aan komt.  
meer...

Rondje Bleijenbeek

9 december 2017, van 14:45 tot 16:00
Nationaal Park De Maasduinen kent naast natuur ook prachtige verhalen over cultuurhistorie. Tijdens deze excursie wordt stil gestaan bij Blijenbeek en de omgeving. Wilt u de ruïne bezoeken? Dan kunt u een rondleiding aanvragen bij Paviljoen Bleijenbeek.  
meer...

Overwinteren

10 december 2017, van 10:00 tot 12:00
Het weer begint weer winters te worden. Het is dus belangrijk dat we ons goed warm aankleden als we lekker naar buiten gaan. Dieren passen zich ook goed aan, aan het koude weer. Sommige zijn al op tijd vertrokken naar het zuiden of trekken zich terug in hun warme hol.       
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven