Herfstwandeling

15 oktober 2017, van 10:00 tot 12:00

Het is oktober, de herfstmaand bij uitstek. Bladeren hebben deze maand alle kleuren van de regenboog gekregen en de eerste kale boom is alweer gespot. Dieren maken dankbaar gebruik van de overdadigheid aan herfstvruchten. Zo verzamelt de eekhoorn lekkere nootjes voor de winter. Tijdens deze excursie worden de wandelaars ondergedompeld in het mooie herfstseizoen en meegenomen door de Maasduinengidsen over Landgoed de Hamert.

Voor wie

Alle leeftijden

Prijs

Gratis

Startlocatie

Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2, Wellerlooi

Agenda

Kinderactiviteit: Paddenstoelen

19 oktober 2017, van 14:30 tot 16:30
Deze middag komen kinderen meer te weten over paddenstoelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met buisjes en plaatjes? Hoe komt een vliegenzwam aan zijn witte stippen? Dat en veel meer wordt tijdens deze middag uitgezocht en bekeken                 
meer...

Avonturentocht Het Boeiendste Bos

20 oktober 2017, van 14:30 tot 16:30
Lekker met de kinderen naar buiten tijdens deze herfst? Kom dan de leuke avonturentocht Het Boeiendste Bos beleven. De route loopt door een mooi stukje van Landgoed de Hamert, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen. Op de routekaart die de kinderen onder begeleiding zelf kunnen volgen, staan punten aangegeven waar een leuke ‘boeiende’ activiteit in de natuur te doen is zoals ´een wonderlijke woning bouwen´ en ´de koning kiezen´.  
meer...

Geschiedenis in het Groen

22 oktober 2017, van 10:00 tot 12:00
Landgoed De Hamert heeft een rijke geschiedenis. Tijdens een wandeling over een heel gevarieerd terrein zullen de gidsen u sporen laten zien van een roemrucht verleden. De gidsen weten meer te vertellen over een oude heerweg, een vorstengraf, een spoorlijntje, een geheimzinnige kelder en nog veel meer.
meer...

Kinderactiviteit: Beleef het Boeiendste Bos

22 oktober 2017, van 14:00 tot 16:00
Lekker met de kinderen naar buiten tijdens de herfstvakantie? Kom dan de leuke avonturentocht Het Boeiendste Bos beleven. Het is een 2700 meter lange wandeling die ongeveer 2 uur duurt. De route loopt door een mooi stukje van Landgoed de Hamert, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen.  
meer...

Herfstwandeling Zwart Water

25 oktober 2017, van 13:30 tot 15:30
Wie kent er niet het mooie natuurgebied rond de Venkoelen genaamd het Zwart water. De Venkoelen is een open plas in een oude Maasmeander. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling van droge en natte bosgebieden, graslanden en restanten van heidevelden. Onder veel natuurliefhebbers zal het oude stadsbos, de zandduinen en bijbehorende moerasgebieden misschien niet bekend staan als uitstekend wandelgebied.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven