Ochtendwandeling bij de Ravenvennen

15 september 2019, van 08:00 tot 10:00

Elke derde zondag van de maand kunt u mee met een excursie door de zuidelijke Maasduinen. Inmiddels is de lente in volle gang. Een ideaal moment om heerlijk naar buiten te gaan. De natuurgebieden Ravenvennen en Vreewater zijn hiervoor ideaal. Met prachtig naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen is het een afwisselend gebied. De typische Maasduinen die zich uitstrekken van Gennep tot aan Venlo zijn hier ook nog goed zichtbaar. Door deze grote afwisseling aan natuur komen er een grote rijkdom aan planten en dieren voor. De gidsen geven de wandelaars tekst en uitleg tijdens deze wandeling.

Voor wie

Alle leeftijden

Prijs

Gratis

Startlocatie

Parkeerplaats van Het Limburgs Landschap aan de Voort (N271) in Lomm

Agenda

Er is meer dan het Reindersmeer

22 september 2019, van 10:00 tot 12:00
Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn.
meer...

Vergezichten

29 september 2019, van 10:00 tot 12:00
De Maasduinengidsen hebben een prachtige tocht uitgezet door het Bergerbos. Zij verwachten onderweg veel te kunnen laten zien van de prachtige Maasduinen. 
meer...

Herfstwandeling

6 oktober 2019, van 10:30 tot 12:00
Landgoed de Hamert staat bekend om haar afwisselende landschap bestaande uit onder andere prachtige vennencomplexen en open heidevelden. Elk seizoen ziet de natuur er weer anders uit. Hoewel dit jaar de natuur door de droogte al vroeg verkleurde kunnen we in oktober echt gaan genieten van de herfst. 
meer...

Van aardster tot zwavelkop

9 oktober 2019, van 13:30 tot 15:30
meer...

Vollemaanwandeling

11 oktober 2019, van 20:30 tot 22:30
In de avonduren van vrijdag 11 oktober kunnen belangstellenden met een gids het schemerbos betreden. Ruiken, voelen en genieten van de rust in het nachtelijke bos, wandelen over een donkere stille heide. Een natuurgids gaat met de wandelaars op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijke Bergerbos. Voordat de wandeling start staat er een kop koffie of thee klaar om lekker op te warmen.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven