Waterwandeling

25 augustus 2019, van 10:00 tot 12:00

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer en het Leukermeer. Tijdens deze excursie vertellen Maasduinengidsen meer over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Voor wie

Alle leeftijden

Prijs

Gratis

Startlocatie

Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well

Agenda

Zomeravondwandeling bij de Ravenvennen

18 augustus 2019, van 19:30 tot 21:30
Elke derde zondag van de maand kunt u mee met een excursie door de zuidelijke Maasduinen. Inmiddels is de lente in volle gang. Een ideaal moment om heerlijk naar buiten te gaan. De natuurgebieden Ravenvennen en Vreewater zijn hiervoor ideaal. Met prachtig naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen is het een afwisselend gebied.
meer...

Openstelling kasteelruïne Bleijenbeek

24 augustus 2019, van 12:00 tot 16:00
Een enkele keer per jaar kunt u op bezoek bij kasteelruïne Bleijenbeek. Ontdek hoe het kasteel zich door de jaren ontwikkeld heeft en waarom het uiteindelijk een ruïne is geworden. Er staan informatieborden en er zijn gastheren en gastvrouwen aanwezig die kort wat kunnen vertellen 
meer...

Waterwandeling

25 augustus 2019, van 10:00 tot 12:00
Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn.
meer...

Speuren naar sporen

1 september 2019, van 10:00 tot 12:00
Landgoed de Hamert staat bekend om haar afwisselende landschap bestaande uit onder andere prachtige vennencomplexen en open heidevelden. Hier leven veel dieren die vaak niet gezien worden maar waarvan hun sporen wel verklappen dat ze er zijn. Tijdens deze excursie wordt er gezocht naar sporen van zowel dieren als de mens. 
meer...

Rondleiding Kasteel Bleijenbeek

8 september 2019, van 10:00 tot 12:00
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven