Nieuwsarchief

37 nieuwe schoolgidsen in Limburgse Nationale Parken

15 december 2023

Goed nieuws voor basisscholen vlakbij de drie Nationale Parken in Limburg. IVN Natuureducatie heeft de afgelopen maanden 37 nieuwe schoolgidsen opgeleid. Ze staan te trappelen om kinderen van alle groepen de natuur te laten beleven.

Schoolgidsen gezocht: opleiding start 27 september

4 juli 2023

IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Zij organiseert vanaf september een opleiding tot schoolgids in Nationaal Park De Groote Peel.

Vier de Dag van het Nationaal Park in de Groote Peel!

12 mei 2023

Op 24 mei is het de Dag van het Nationaal Park. Onder het motto ‘terug naar je wortels’ besteden we dit jaar aandacht aan de geheimen, verhalen en legendes van dit prachtige gebied. Op zaterdag 27 en zondag 28 mei kan je deelnemen aan diverse activiteiten.

Zanggroep Blended op het Peelpodium De Pelen

4 mei 2023

Op zondag 14 mei is er een optreden van zanggroep Blended op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Ze spelen twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer bevindt zich aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Kindertheater bij buitencentrum De Pelen

25 april 2023

In de meivakantie kan je bij buitencentrum De Pelen weer genieten van de doldwaze avonturen van August Greene en zijn Theaterkist. Op zondag 30 april en zondag 7 mei speelt hij op het Peelpodium, het (overdekte) Amfitheater van De Pelen. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Dag van het Nationaal Park in de Peel

9 mei 2022

Een keer per jaar wordt in heel Europa de Dag van het Nationaal Park gevierd. Vier je met ons mee? Doe dan mee aan een of meerdere activiteiten, die speciaal voor deze Dag van het Nationaal Park zijn georganiseerd. Graag tot ziens op 21 en 22 mei!

Eerste gastheren en gastvrouwen van Geopark Peelhorst & Maasvallei ontvangen certificaat

8 oktober 2021

Op 5 oktober jl. heeft de afsluitende bijeenkomst van de cursus Gastheer van het Landschap voor Geopark Peelhorst & Maasvallei plaatsgevonden. Na de presentaties van hun speciaal ontwikkelde gebiedsarrangementen ontvingen 20 recreatieve ondernemers hun certificaat en gevelbordje uit handen van Wethouder Biemans en Ernest de Groot, beiden lid van het Bestuurlijk Platform van het Geopark in oprichting. De cursus van vier middagen werd verzorgd door IVN Natuureducatie.

Nieuwe samenwerking op het gebied van de Peelrandbreuk

3 augustus 2021

Miljoenen jaren geleden barste de aardkorst van West Europa van de Middellandse Zee tot in de Noordzee. In Nederland heeft deze barst de naam Peelrandbreuk gekregen. Weinig mensen weten wat de Peelrandbreuk is en waar die te vinden is. Een aantal bedrijven/organisaties in Deurne hebben de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk mensen deze zomer de gelegenheid te geven om deze sporen uit het verleden in het Deurne van vandaag te bewonderen.

Nieuwe uitkijktoren in De Groote Peel is klaar!

14 januari 2021

Buitenfondsproject succesvol afgerond
In 2019 werd gestart met een nieuw Buitenfonds project; de bouw van een rolstoelvriendelijke uitkijktoren in Nationaal Park De Groote Peel. Dankzij veel gulle gevers is het gelukt om het benodigde bedrag bij elkaar krijgen. Inmiddels is de toren gebouwd en toegankelijk voor publiek. Een resultaat om trots op te zijn!

 

 

Cursus Gastheerschap Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o.

6 november 2020

Wat maakt het gebied waarin je onderneemt bijzonder? Welke geologie, natuur en cultuur(historie) typeren jouw omgeving? En hoe kun je deze kennis vertalen naar concrete producten, diensten of arrangementen voor je gasten? Hoe draag je als recreatieondernemer je steentje bij aan gebiedspromotie? Dit – en nog veel meer! – leer je in de IVN-training Gastheer van het Landschap! Op 24 november a.s. start deze training speciaal voor recreatieondernemers in Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o.

Cookies & Privacy
Terug naar boven