Wandeling door de paardenbegrazing

11 april 2021, van 13:00 tot 16:00

Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandel je over de zandrug aan de Oostzijde van dit hoogveengebied. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de Amsloberg, het hoogste punt van de Peel. Onderweg kom je Shetlandse pony’s tegen.

Voor meer informatie neem contact op met het buitencentrum via depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch 0495 – 641 497.

Reserveer online!

Voor wie

Volwassenen

Prijs

€6,- per persoon

Startlocatie

Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel

Meer informatie

Afstand 7 kilometer

Agenda

Excursie in de Deurnsche Peel

29 augustus 2021, van 13:00 tot 15:00
Tijdens deze excursie in de kop van de Deurnsche Peel komen de Cultuurhistorie, het beheer en de natuur van het gebied aan bod. Ook de nonnen van Griendtsveen komen ter sprake want de wandeling gaat deels over het ‘Nonnenpad’. Verder wordt er verteld over het conflict over de kanalen; waarom zijn er twee kanalen zo vlak bij elkaar (Helenavaart en het Kanaal van Deurne) en waarom heet de kop van de Deurnsche Peel De Halte?
meer...

Excursie met fotografietips in Nationaal Park De Groote Peel

15 september 2021, van 14:00 tot 16:30
Een wandeling in dit hoogveengebied is altijd een bijzondere ervaring! Om deze ervaring vast te houden kan je tijdens deze wandeling mooie foto’s maken. De Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft daarnaast tips en trucs voor het maken van foto’s.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven