Horeca- en recreatie-ondernemers worden Gastheer van Nationaal Landschap Zuid-Limburg

okt 11, 2016

Inhoud cursus

Tijdens vier bijeenkomsten krijgen deelnemers informatie over de bijzondere waarden van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg, gericht op (agrarisch-) natuurgerichte en duurzame recreatie. Je leert meer over de cultuurhistorie, hotspots in het landschap, het ontstaan / geologie van het landschap, recreatie, samenwerking en storytelling. Tijdens excursies wordt het geleerde meteen in de praktijk gebracht. Na de cursus kan de kennis worden overdragen aan de gasten en kunnen samen met de andere deelnemers bredere arrangementen worden aangeboden.

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag 1, 15 en 29 november en 13 december 2016. De locaties van de cursus worden verspreid over het gebied. De eigen bijdrage is € 100,- per deelnemer en de cursisten ontvangen een cursusmap en na afloop een certificaat en gevelbordje. Meerdere organisaties, waaronder LLTB, Recron, Horeca Nederland en Sprinthills 2020 worden betrokken bij de opzet en de uitvoering van de cursus.

Meer informatie of opgeven

Ondernemers die interesse hebben om IVN Gastheer van het Landschap te worden, kunnen contact opnemen met Thea Jetten, projectleider IVN Limburg. E-mail: t.jetten@ivn.nl of direct aanmelden op www.ivn.nl/gastheer-zuidlimburg.

Nieuwsarchief

Voorzitters bespreken toekomst en doorontwikkeling Limburgse Nationale Parken

aug 28, 2018

De voorzitters van de Limburgse Nationale Parken en Landschappen hebben nader met elkaar kennisgemaakt en stilgestaan bij recente landelijke en Limburgse ontwikkelingen waaronder het nieuwe ‘werkkader’ Nationale Parken. Ook de toekomst en doorontwikkeling van de Limburgse parken kreeg de nodige aandacht.

Beleef Limburg tijdens de Beleefweek

aug 20, 2018

Na het succes van de Beleefweek in Nationaal Landschap Zuid-Limburg in 2017, keert de Beleefweek Limburg dit jaar terug in de gehele provincie Limburg. Van 14 tot en met 23 september zullen er gedurende de Beleefweek allerlei activiteiten georganiseerd worden in het kader van sport, cultuur en natuur. De Beleefweek is bij uitstek bedoeld om te laten zien hoe mooi Limburg is en wat er allemaal in de provincie te beleven is.

16 t/m 24 september 2017 - Beleefweek Zuid-Limburg!

aug 26, 2017

Natuur en cultuur proeven in het Nationaal Landschap

Horeca- en recreatie-ondernemers worden Gastheer van Nationaal Landschap Zuid-Limburg

okt 11, 2016

IVN en Nationaal Landschap Zuid-Limburg verzorgen in het najaar van 2016 de cursus ‘IVN Gastheer van Nationaal Landschap Zuid-Limburg’. Deze cursus is geschikt voor organisaties die (potentiële) bezoekers van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg ontvangen, zoals verblijfs- en dagrecreatieondernemingen, agrarische bedrijven met een boerderijwinkel, minicamping of kaasmakerij en horeca. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. Zuid-Limburg is rijk aan natuur, waar ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken.

Cookies & Privacy
Terug naar boven