Even voorstellen: Silke Weich - Natuurtheater

jun 1, 2018

Op de foto zie je Silke Weich. Ze werkt bij het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette. Silke houdt zich bezig met projectmanagement. Projecten over natuur, landschap, cultuurhistorie, toerisme, recreatie, het maakt niet uit, als het maar grensoverschrijdend is! Met deze projecten wil het Grenspark namelijk Nederlanders en Duitsers samen de natuur en cultuur laten beleven.

Een ontzettend leuk project is bijvoorbeeld Natuurtheater. Dit is een onderdeel van het INTERREG V-A project Cultuurgeschiedenis digitaal. Een initiatief om cultuurhistorie te beleven o.a. via moderne media, zoals apps. Hiermee wil Grenspark Maas-Swalm-Nette nieuwe doelgroepen bereiken en de regionale economie versterken. De projecten die hieronder vallen worden gefinancierd door de Europese Unie, de Provincie Limburg en het Ministerie WEIMH van het Land Nordrhein-Westfalen.

 

PuurMuur tijdens haar voorstelling als kaboutervrouw / Foto: P. Lenssen

 Terug naar Natuurtheater! Wandelvoorstellingen met het landschap als decor en de natuur die de verhalen vertelt. Verhalen over Griekse goden, heksen, kabouters en Normannen. Silke vertelt dat Natuurtheater ook naar de Beleefweek komt. Op 22 september tussen 11.00 en 18.00 zijn tijdens het Natuurtheater-Festival in het Duitse Brüggen (net over de grens bij Swalmen) verschillende theaterwandelingen in Nederlandse en Duitse taal te beleven.

Vorig jaar viel de Beleefweek buiten het werkgebied van het Grenspark. Dit jaar wordt dus de eerste keer dat ze deelnemen aan de Beleefweek. Silke heeft er veel zin in, met name door het leuke programma dat gepland staat . Ze hoopt dat er positieve reacties komen en dat het Natuurtheater-Festival een succes wordt. Dat zou natuurlijk een mooie aanleiding zijn om vaker mee te doen met de Beleefweek.

Silke vertelt ook dat het een goed initiatief vindt. “Mensen moeten meer de natuur in en soms moet je hun gewoon een leuke aanleiding geven om naar buiten te gaan.”

 

Benieuwd naar Natuurtheater? Bekijk hier de trailer of neem een bezoekje aan de website.

Nieuwsarchief

Tussenstand van activiteiten

jun 13, 2018

Druk, druk, druk! De aanmeldingen van de Beleefweek-activiteiten zijn in volle gang. Het wordt met zekerheid een gevarieerd aanbod, maar aangezien in dit geval het motto: ‘Sky is the limit’ geldt, willen we dit aanbod blijven uitbreiden. Ben jij en/of ken jij iemand die een leuke activiteit heeft georganiseerd tussen 14 en 23 september of ken je iemand die in deze week een activiteit wil organiseren? Twijfel dan niet

Even voorstellen: Silke Weich - Natuurtheater

jun 1, 2018

Op de foto zie je Silke Weich. Ze werkt bij het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette. Silke houdt zich bezig met projectmanagement. Projecten over natuur, landschap, cultuurhistorie, toerisme, recreatie, het maakt niet uit, als het maar grensoverschrijdend is! Met deze projecten wil het Grenspark namelijk Nederlanders en Duitsers samen de natuur en cultuur laten beleven. 

Het succes van vorig jaar

mei 25, 2018

De Beleefweek wordt niet voor niets opnieuw georganiseerd. Het was een topweek met topactiviteiten en niet te vergeten met topmensen. We hebben mensen naar buiten weten te lokken en hun blik open te krijgen naar hun eigen omgeving. En wat waren de bezoekers enthousiast, dat willen we dit jaar weer!

Eerste activiteiten druppelen binnen

mei 14, 2018

Inmiddels staat het aanmeldformulier al een tijdje op de website en druppelen de eerste aanmeldingen binnen. Ze variëren van excursies in grotten tot het bezoeken van molens tot een open dag bij de imker. Een deel hiervan is al te vinden op de website.

Waar vind ik die activiteiten dan?

Meld nu je activiteit aan

mei 1, 2018

Er gebeurt steeds meer achter de schermen en het aanmeldformulier staat klaar. Dat betekent dat jullie, aanbieders van activiteiten, je activiteit kunnen aanmelden voor de Beleefweek 2018. Met jouw activiteit laat jij de mensen weer hun eigen omgeving beleven, waarderen en (her)ontdekken. Dit hoeft niet moeilijk te zijn.

Beleefweek 2018 staat in de steigers

apr 17, 2018

 

Vorig jaar vond de pilot plaats van de Beleefweek Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Dankzij de goede samenwerking tussen ondernemers, organisaties, provincie Limburg en IVN heeft dit geleid tot een succesvolle beleefweek. Dat smaakt naar meer: van 14 september tot en met 23 september 2018 wordt opnieuw de beleefweek georganiseerd.

Rolstoelvriendelijke activiteiten tijdens Beleefweek Zuid-Limburg

sep 19, 2017

Wist je dat er tijdens de Beleefweek Zuid-Limburg ook verschillende activiteiten georganiseerd worden die geschikt zijn voor mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn? Hieronder vind je alle rolstoelvriendelijke activiteiten vanaf 20 september overzichtelijk bij elkaar. Rolstoelvriendelijk betekent ook dat deze activiteiten met een kinderwagen toegankelijk zijn!

20 september

21 september


23 september

24 september

Eerste Beleefweek Zuid-Limburg op 16 september van start!

aug 26, 2017

In de week van zaterdag 16 t/m zondag 24 september 2017 vindt in Nationaal Landschap Zuid-Limburg de eerste Beleefweek Zuid-Limburg plaats. Tijdens deze week worden in heel Zuid-Limburg meer dan 40 aantrekkelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud: van wandelen/fietsen met een historisch, cultureel of culinair tintje, tot een bezoek aan een streekproductenmarkt, toneelvoorstelling of verschillende grotten en mijnen. 

Samenwerken en verwonderen

De Beleefweek is een initiatief van Nationaal Landschap Zuid-Limburg en wordt je aangeboden door Provincie Limburg, IVN, VVV Zuid-Limburg en de gastheren/-vrouwen en gemeenten in het nationaal landschap. Met de Beleefweek willen de initiatiefnemers laten zien hoe bijzonder en rijk aan verborgen pareltjes Nationaal Landschap Zuid-Limburg is. Verschillende sectoren in het gebied werken samen, zodat jij je negen dagen kunt verwonderen over het gebied waarin je woont, werkt of waar je op bezoek bent!

 Wat is er te doen?

Wil je als inwoner van de streek of als bezoeker (hernieuwd) kennis maken met al het moois dat het Nationaal Landschap Zuid-Limburg te bieden heeft? Kijk dan in het overzicht van alle activiteiten en meld je aan! Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en activiteiten kan natuurlijk ook via Facebook.

 

Cookies & Privacy
Terug naar boven