Activiteiten

Bemelen

Excursie mergelgroeve 't Rooth

16 september 2017, van 10:00 tot 12:00

De groeve is alleen in het voorjaar en de zomer op zaterdagen toegankelijk voor het publiek. Groeve ‘t Rooth is uniek; natuurontwikkeling
en mergelwinning gaan hier hand in hand. Aansluitend aan de mergelwinning wordt de groeve heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels als status Beschermd Natuurmonument draagt.

Locatie: Groeve 't Rooth, Rootherweg, Bemelen
Parkeren: Rechtdoor de groeve inrijden en parkeren voor het veerooster (in de groeve lopen grote grazers die uw auto kunnen beschadigen).
Prijs: Gratis
Extra info: Zorg voor goed schoeisel en honden zijn niet toegestaan. Meer informatie over Groeve 't Rooth via www.limburgs-landschap.nl
Aanmelden via: Limburgs Landschap
Maastricht

Bezoek de Torenmolen Gronsveld

16 september 2017, van 11:00 tot 16:00

De Torenmolen Gronsveld is één van de vijf overgebleven torenmolens van Nederland en tevens de oudste windmolen in Limburg. De molen, die vroeger bij het dorp Gronsveld hoorde, stamt uit 1623. De molen ligt op een kunstmatige hoogte om meer wind te vangen. Dit type wordt beltmolen genoemd. Torenmolens zijn bovenkruiers, de kap kan onafhankelijk draaien van de romp.

Locatie: Torenmolen Gronsveld, Rijksweg 96, Maastricht
Parkeren: Rondom de molen
Prijs: Gratis
Extra info: Aanmelden is niet nodig! De molen is vrij te bezoeken tussen 11.00-16.00 uur.
Valkenburg

Bezoek de historische mergelgroeve 'MergelRijk'

16 september 2017, van 11:00 tot 16:00

Ontdek in de historische mergelgroeve MergelRijk alles over de geschiedenis van de mergelgrotten en het gebruik van mergel. Met prachtige mergelbeelden, veel interactie, films, zelf fossielen zoeken, zelf een mergelsouvenir maken en een leerzame speurtocht. Deelnemers aan de beleefweek krijgen een kop tomatensoep in het restaurant gratis!

Locatie: MergelRijk, Daalhemerweg 31a, Valkenburg
Parkeren: Bij locatie
Prijs: € 9,50 p.p., 4-12 jr. € 7,50 p.p, <4 jr. gratis
Extra info: Vermeld in het restaurant dat je via de Beleefweek komt voor de gratis kop soep. Geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Ook honden zijn welkom.
Aanmelden via: MergelRijk
Vaals

Het Heuvelland proeven met Vaals Amuseert

16 september 2017, van 11:00 tot 18:00

Kunst kijken, smaakpapillen prikkelen, genieten van natuur en historie! Dat zijn de ingrediënten van Vaals Amuseert! Een perfecte combinatie van al het moois dat Vaals en haar omgeving te bieden heeft. Op eigen gelegenheid wandel je met het wandelboekje door het heuvellandschap en onderweg pauzeer je op markante, historische en pittoreske locaties met een aldaar huisgemaakte amuse.

Start- en eindpunt: Hoeve de Linde, Schuttebergsweg 5, Vaals
Lengte van de route: 13 km
Parkeren: In de buurt van de Hoeve
Prijs: € 12,50 p.p. incl. 4 amuses en boekje
Extra info: Vertrek bij voorkeur niet later dan 12.00 uur i.v.m. lengte van de route.
Aanmelden via: Tickly
Oirsbeek

Bezoek aan de Janssenmeule

16 september 2017, van 13:00 tot 16:30

Op de top van een heuvel, net buiten Oirsbeek staat de Janssenmeule, een korenmolen uit 1883. Deze beltmolen ligt op een kunstmatige hoogte om meer wind te vangen. De Janssenmeule is een bovenkruier, de kap met wieken kan ronddraaien op de molenromp om deze naar de wind te kruien. Aan de voorzijde zijn grote inrijpoorten geplaatst om eenvoudig met paard en wagen naar binnen (en buiten) te rijden om te laden en lossen.

Locatie: Janssenmeule, Molenweg 6, Oirsbeek
Parkeren: Rondom de molen
Prijs: Gratis
Extra info: Aanmelden niet nodig! Vrij te bezoeken tussen 13.00-16.30 uur.
Mechelen

4 gehuchten in een 5-sterrenlandschap

16 september 2017, van 13:30 tot 16:00

Wandel mee door het Geuldal en laat u verrassen door de schitterende vergezichten, holle wegen, bossen, nostalgische dorpen en groene weiden. De afwisselende route voert vanuit Mechelen naar Overgeul, grindhoeve Bissen en omhoog naar Schweiberg. Op de terugweg vinden we een veelvoud aan vakwerkhuizen tot we terugkeren bij De Geulhof.

Startpunt: De Geulhof, Eperweg 9-11, Mechelen
Lengte van de route: 4,8 km, eventueel te verlengen tot 6,1 km
Parkeren: Op de parkeerplaats van De Geulhof
Prijs: € 4,- p.p., < 12 jr. gratis
Extra info: De route is heuvelachtig en niet geschikt voor rolstoel, scootmobiel of kinderwagen. Tijdens en na regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Let op: geef wanneer u kaarten bestelt in het opmerkingenveld aan, of (en indien ja) hoeveel kinderen tot 12 jaar er meegaan.
Aanmelden via: Tickli
Eijsden

Excursie Historisch Eijsden en de Eijsder Beemden

16 september 2017, van 14:00 tot 16:00

In het park van Kasteel Eijsden staan we met de IVN Landschapsgids stil bij bijzondere bomen en objecten met een rijk verleden. We lopen door het historisch centrum van Eijsden en brengen tenslotte een bezoek aan het rivieroeverreservaat de Eijsder Beemden bestaande uit graslanden, plassen wilgenbossen, een oude hoogstamboomgaard en een groot grindgat, waar we kunnen genieten van een rijke flora en fauna.

Start- en eindpunt: toegangspoort Kasteel Eijsden, Gr. de Geloeslaan 8, Eijsden
Lengte van de route: 6 km
Parkeren: Bij Kasteel Eijsden
Prijs: € 5,- p.p., < 18 jr. gratis
Extra info: Let op: geef wanneer u kaarten bestelt in het opmerkingenveld aan, of (en indien ja) hoeveel kinderen tot 18 jaar er meegaan.
Aanmelden via: Tickly
Maastricht

Rondleiding NATO Hoofdkwartier

16 september 2017, vanaf 14:00

Het voormalige NATO-hoofdkwartier in de Cannerberg is opengesteld voor bezoek. Tijdens de excursie met een gids van Limburgs Landschap ervaar je wat zich in de tijd van de Koude Oorlog heeft afgespeeld in dit deel van de Boschberggroeve.

Locatie: Château Neercanne, Cannerweg 798, Maastricht
Parkeren: Bij de groeve zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.
Prijs: € 6,- p.p.
Extra info: • Zorg voor goed schoeisel en warme kleding (het is slechts 9 graden en erg vochtig) • Kinderen mogen alleen mee onder begeleiding van volwassenen, de rondleiding is niet toegesneden op kinderen onder 12 jaar • Je betreedt het gangenstelsel op eigen verantwoording
Aanmelden via: Limburgs Landschap
Simpelveld

Proef het Land van Kalk - Open Lucht Diner

16 september 2017, van 19:00 tot 22:30

In het weiland van Boer Bjorn Kleijnen staan lange tafels gedekt en geniet je van een 4-gangen menu in de open lucht terwijl je uitkijkt over het glooiende landschap. Bij helder weer kun je zelfs de Clauscentrale van Maasbracht zien liggen. De gerechten zijn hoofdzakelijk bereid met producten uit het Land van Kalk, waarbij natuurlijk het vlees van Bjorns eigen Heuvel Angus koeien niet mag ontbreken. De geserveerde wijnen zijn van Wijngoed Fromberg.

Locatie: boer Bjorn Kleijnen (heuvel Angus), Wijnstraat 11, Simpelveld
Prijs: € 49,50 p.p. 4 gangen, incl. wijn/water
Extra info: Deze activiteit is helaas uitverkocht!
Noorbeek

Toneelgroep de Bron speelt 'Hamlet'

16 september 2017, van 20:30 tot 23:00

Op een unieke locatie aan de rand van Noorbeek (de door brand in 1979 verwoeste kapel van Kloostercomplex Hoogcruts), brengt Toneelgroep de Bron haar nieuwste productie Hamlet. Sinds 2011 is Stichting het Limburgs Landschap de eigenaar en zet zich in om de kloosterruïne beleefbaar te maken voor het publiek. Kom je kijken, of kom je niet kijken, dát is de vraag!

Locatie: refter Kloosterruïne Hoogcruts, Hoogcruts 47, Noorbeek
Prijs: € 12,50 p.p.
Extra info: Deze voorstelling is reeds VOLGEBOEKT! Kijk op toneelgroepdebron.nl of er voor andere dagen nog kaarten verkrijgbaar zijn.
Aanmelden via: UITVERKOCHT
Cookies & Privacy
Terug naar boven