Activiteiten

Born

Langs Wegkruizen en Kapellen

23 september 2018, van 09:30 tot 13:00

Een mooie grotendeels verkeersluwe route over circa 30 km in rustig tempo met de hele groep onder begeleiding van gidsen en verkeersbegeleiders; diverse korte stops bij wegkruizen en kapelletjes, telkens met een korte toelichting. Tegen de middag een pauze met koffie (en wellicht ook wat erbij..)

Welkom voor iedereen die veilig fietsen kan.

Locatie: kasteelpark 36, 6121 XK Born
Prijs: Gratis (vrijwillige bijdrage voor IVN Born gewaardeerd)
Extra info: Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld; Bel, SMS of mail de coördinator Cas van Heugten: 06 - 5135 6231 E-mail: info@mrvanheugten.nl
Aanmelden via: Aanmelden niet verplicht
Lomm

Open wijngaard dag

23 september 2018, van 10:00 tot 17:00

Iedereen is welkom in de wijngaard en wijnmakerij om kennis te nemen van wijngaard, wijn maken en wijn proeven en eventueel wijn te kopen.

Locatie: Hanikerweg 54
Prijs: gratis
Extra info: sanitaire voorzieningen aanwezig
Houthem St-Gerlach

Heiligdom St-Gerlach

23 september 2018, van 10:00 tot 16:30

‘Het heiligdom St-Gerlach met de prachtige monumentale Gerlachuskerk nodigt u uit voor een bezoek met haar barokke muur- en gewelfschilderingen in frescotechniek. Naast de kerk brengt u een bezoek aan de schatkamer met een reconstructie van het hoofd van Gerlach en de stiltekapel met een prachtig mozaiekkunstwerk. Een korte filmrapportage luidt het geheel in en geeft u een beeld van het ontstaan en de geschiedenis van het stift St-Gerlach.’

Er vindt tijdens de Beleefweek een tijdelijke expositie plaats. Het is een beeld en tekstverslag in de vorm van schilderijen met het thema: Op weg naar Santiago de Compostela.

Locatie: Onderstestraat 1 6301 KA Houthem St-Gerlach
Prijs: gratis
Extra info: De bovenste etage is niet geschikt voor invaliden en rolstoelers. Op zondag is het heiligdom geopend na de viering in de kerk om 10.30 u. Van groepen met of zonder gids wordt gevraagd zich aan te melden bij de coordinator van het heiligdom tel: 0615304492
Venlo

Brookergarden: open tuin

23 september 2018, van 10:00 tot 17:00

Brookergarden is een zelfontworpen gevarieerde bloemrijke tuin.
Wij nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen. De tuin is gevarieerd van opzet met romantische hoekjes en loopt vloeiend over in verschillende thema's uitgebalanceerde beplanting voldoende hoeken en hagen om het geheel spannend te houden.

Openheid en beslotenheid vormen zowel de doelstelling als de uitdaging, we houden van verschillende sferen maar die moeten wel geleidelijk in elkaar overlopen om uiteindelijk een geheel te vormen.

Locatie: Brookerhofweg 16 5926 VB Venlo
Prijs: €3,00
Extra info: Honden worden niet toegelaten De tuin is rolstoel vriendelijk
Arcen

Hapjeswandeling door Arcen

23 september 2018, van 11:00 tot 12:00

Leuke wandeling van langs de Maas en door de natuur van Arcen. Onderweg ontvangt U bij 4 verschillende horecabedrijven een hapje.

Locatie: Raadhuisplein 6 5944 AH Arcen
Lengte van de route: 11 km
Prijs: €12,50
Extra info: Rolstoelvriendelijke wandeling
Aanmelden via: De route ophalen en betalen bij: Hotel Arcen, Raadhuisplein 6 in het centrum van Arcen.
Vaals

Bezige Bijen in het Drielandenpark

23 september 2018, van 13:00 tot 17:00

Kom langs en beleef met ons mee: Imkerij de Grenssteen vertelt je alles over het houden van bijen; hoe honing tot stand komt en hoe het ook al weer zit met de koningin in het bijenvolk.

Kom kijken en luisteren naar de bijen in de bijenkasten en proef van de heerlijke honing.
De honing die door onze bijen gemaakt wordt kan afkomstig zijn uit 3 landen: Nederland, België en/of Duitsland. Dit komt omdat de actieradius van een haalbij max. 3 km is. De creatievelingen onder ons kunnen daarnaast ook nog hun eigen kaars maken van bijenwas!

Locatie: Wolfhaag 36A 6291NB Vaals
Prijs: gratis, m.u.v. kaarsen rollen
Extra info: Goed en dicht schoeisel en een lange broek is aan te bevelen i.v.m. het bezoeken van de bijenstand. Wij zorgen voor beschermende bovenkleding waarmee de bijenstand bezocht kan worden, dit blijft overigens altijd eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer. Imkerij de Grenssteen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele bijensteken o.d. Houd er rekening mee dat je misschien even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Om de wachttijd te veraangenamen is er voldoende plek om even lekker uit te rusten; ook voor de kids is er buiten voldoende ruimte om even lekker te spelen.
Wanssum

Workshop en bezoek aan Bijenstand Bijenweelde

23 september 2018, van 14:00 tot 18:00

De Imker van Bijenweelde vertelt aan de hand van materialen, producten en een powerpoint met foto's, filmpjes in begrijpelijke taal het verhaal van een bijenvolk gedurende de 4 seizoenen. Beleving staat voorop! Na de presentatie bezoek aan bijenstand en kijkje in een bijenkast. 10% korting in boerderijwinkeltje met natuur- en streekproducten!

Locatie: Meerloseweg 23 5861AB Wanssum
Prijs: Volwassenen 7,50 Kinderen 6,00
Extra info: Koffie/thee + consumptie inbegrepen in prijs
Arcen

Culinaire Dorpswandeling

23 september 2018, van 17:00 tot 21:00

Culinaire dorpswandeling Arcen. Een wandeling met gids door de historie van Arcen. Onderweg serveren wij in drie verschillende horecagelegenheden het drie gangen diner: soep, hoofdgerecht en dessert. Mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.

Locatie: Raadhuisplein 6 5944 AH Arcen
Prijs: €47,00
Aanmelden via: Aanmelden via e-mail
Gemert-De Mortel

Weg uit de Peel

23 september 2018, vanaf 20:00

Een heel sPeelciale voorstelling, op heel sPeelciale plekken in de Peel, over heel sPeelciale mensen, in een heel sPeelciale vorm…
‘Weg uit de Peel’, het beroemde boek van Jacques Vriens, is nu ook een toneelstuk. Waar kun je dat nou beter brengen dan in: De Peel!
Het verhaal van Jacques Vriens snijdt gevoelige, sociale, thema’s aan die zich (helaas) niet beperken tot het begin van de 20e eeuw: Problemen als sociale onrust, ongelijkheid en machtsmisbruik ook in de huidige tijd actueel. ‘Weg uit de Peel’ is een spannende, ontroerende maar ook grappige familievoorstelling waarin serieuze scènes worden afgewisseld met vrolijke momenten.

Locatie: De Beekse Peeldijk 5761
Prijs: Volwassenen 17,50 Kinderen 12,50
Aanmelden via: Kaarten kopen via
Cookies & Privacy
Terug naar boven