Activiteiten

Houthem St-Gerlach

Heiligdom St-Gerlach

20 september 2018, van 10:00 tot 16:30

‘Het heiligdom St-Gerlach met de prachtige monumentale Gerlachuskerk nodigt u uit voor een bezoek met haar barokke muur- en gewelfschilderingen in frescotechniek. Naast de kerk brengt u een bezoek aan de schatkamer met een reconstructie van het hoofd van Gerlach en de stiltekapel met een prachtig mozaiekkunstwerk. Een korte filmrapportage luidt het geheel in en geeft u een beeld van het ontstaan en de geschiedenis van het stift St-Gerlach.’

Er vindt tijdens de Beleefweek een tijdelijke expositie plaats. Het is een beeld en tekstverslag in de vorm van schilderijen met het thema: Op weg naar Santiago de Compostela.

Locatie: Onderstestraat 1 6301 KA Houthem St-Gerlach
Prijs: gratis
Extra info: De bovenste etage is niet geschikt voor invaliden en rolstoelers. Op zondag is het heiligdom geopend na de viering in de kerk om 10.30 u. Van groepen met of zonder gids wordt gevraagd zich aan te melden bij de coordinator van het heiligdom tel: 0615304492
Grubbenvorst

Lunch + Rondleiding over paddenstoelen en champignons

20 september 2018, van 10:15 tot 15:00

Een bezoek aan De Paddestoelerij zal u verrassen! In ons lunchrestaurant zijn paddenstoelen in velerlei soorten het hoofdingrediënt van de gerechten. Tijdens de rondleiding laten wij u kennismaken met alle facetten van de champignonteelt.

Locatie: Horsterweg 80, 5971 NG Grubbenvorst
Prijs: €17,95
Extra info: Wij hebben verschillende arrangementen, deze zijn te bekijken op onze website www.depaddestoelerij.com Rondleidingen op reservering geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 15.00 uur Voor groepen zijn andere dagen en tijdstippen mogelijk
Arcen

Hapjeswandeling door Arcen

20 september 2018, van 11:00 tot 12:00

Leuke wandeling van langs de Maas en door de natuur van Arcen. Onderweg ontvangt U bij 4 verschillende horecabedrijven een hapje.

Locatie: Raadhuisplein 6 5944 AH Arcen
Lengte van de route: 11 km
Prijs: €12,50
Extra info: Rolstoelvriendelijke wandeling
Aanmelden via: De route ophalen en betalen bij: Hotel Arcen, Raadhuisplein 6 in het centrum van Arcen.
Lottum

Bezoek de Houthuizer Molen

20 september 2018, van 13:00 tot 17:00

Met steun van de Lottumse bevolking is de in de Tweede Wereldoorlog verwoeste korenmolen herbouwd in 2009. Lottum bezat al sinds de middeleeuwen een wind- en watermolen. De huidige molen stamt oorspronkelijk uit het begin van de 19e eeuw. De molen ligt op een kunstmatige hoogte om meer wind te vangen. Dit type wordt beltmolen genoemd. Aan de voor- en achterzijde zijn grote inrijpoorten geplaatst, waardoor er eenvoudig geladen en gelost kon worden. In de molen is een tentoonstelling aanwezig over de molens in het Maasdal en de herbouw van de Houthuizer Molen.Met steun van de Lottumse bevolking is de in de Tweede Wereldoorlog verwoeste korenmolen herbouwd in 2009. Lottum bezat al sinds de middeleeuwen een wind- en watermolen. De huidige molen stamt oorspronkelijk uit het begin van de 19e eeuw. De molen ligt op een kunstmatige hoogte om meer wind te vangen. Dit type wordt beltmolen genoemd. Aan de voor- en achterzijde zijn grote inrijpoorten geplaatst, waardoor er eenvoudig geladen en gelost kon worden. In de molen is een tentoonstelling aanwezig over de molens in het Maasdal en de herbouw van de Houthuizer Molen.

Locatie: Grubbenvorsterweg 19 5973 NA Lottum
Prijs: gratis
Wanssum

Workshop en bezoek aan Bijenstand Bijenweelde

20 september 2018, van 14:00 tot 18:00

De Imker van Bijenweelde vertelt aan de hand van materialen, producten en een powerpoint met foto's, filmpjes in begrijpelijke taal het verhaal van een bijenvolk gedurende de 4 seizoenen. Beleving staat voorop! Na de presentatie bezoek aan bijenstand en kijkje in een bijenkast. 10% korting in boerderijwinkeltje met natuur- en streekproducten!

Locatie: Meerloseweg 23 5861AB Wanssum
Prijs: Volwassenen 7,50 Kinderen 6,00
Extra info: Koffie/thee + consumptie inbegrepen in prijs
Arcen

Culinaire Dorpswandeling

20 september 2018, van 17:00 tot 21:00

Culinaire dorpswandeling Arcen. Een wandeling met gids door de historie van Arcen. Onderweg serveren wij in drie verschillende horecagelegenheden het drie gangen diner: soep, hoofdgerecht en dessert. Mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.

Locatie: Raadhuisplein 6 5944 AH Arcen
Prijs: €47,00
Aanmelden via: Aanmelden via e-mail
Gemert-De Mortel

Weg uit de Peel

20 september 2018, vanaf 20:00

Een heel sPeelciale voorstelling, op heel sPeelciale plekken in de Peel, over heel sPeelciale mensen, in een heel sPeelciale vorm…
‘Weg uit de Peel’, het beroemde boek van Jacques Vriens, is nu ook een toneelstuk. Waar kun je dat nou beter brengen dan in: De Peel!
Het verhaal van Jacques Vriens snijdt gevoelige, sociale, thema’s aan die zich (helaas) niet beperken tot het begin van de 20e eeuw: Problemen als sociale onrust, ongelijkheid en machtsmisbruik ook in de huidige tijd actueel. ‘Weg uit de Peel’ is een spannende, ontroerende maar ook grappige familievoorstelling waarin serieuze scènes worden afgewisseld met vrolijke momenten.

Locatie: De Beekse Peeldijk 5761
Prijs: Volwassenen 17,50 Kinderen 12,50
Aanmelden via: Kaarten kopen via
Cookies & Privacy
Terug naar boven