Bedankt voor jullie stemmen!

GrensparkLimburg zesde plek bij verkiezing Mooiste natuurgebied van Nederland

Bij de publieksverkiezing tot Mooiste Natuurgebied van Nederland is GrensparkLimburg trotse zesde geworden van de dertien genomineerden.

We feliciteren de vier winnaars:

  • Het Nederlandse Waddengebied
  • Nationaal Park Hollandse Duinen
  • De Veluwe
  • NLDelta Biesbosch Haringvliet

Stemmers voor GrensparkLimburg bedankt voor jullie stemmen.

Over GrensparkLimburg

Stem nu op 't mooiste stukje Nederland

In het lied 'Wie sjoen ós Limburg is', wordt Limburg bezongen als 'dat stukje Nederland dat het mooiste is'. Het is dan ook geen verrassing dat GrensparkLimburg genomineerd is voor de titel 'Mooiste natuurgebied van Nederland'. Een vakjury, onder leiding van Pieter van Vollenhoven, heeft op 10 oktober de mooiste natuurgebieden van het land genomineerd voor deze prestigieuze titel én een prijs van maar liefst € 300.000,-. Een prijs die we natuurlijk graag winnen om GrensparkLimburg nóg mooier en toegankelijker te maken. Het Nederlandse publiek kiest uit het lijstje met genomineerden het allermooiste natuurgebied van Nederland. Jij bepaalt dus of GrensparkLimburg inderdaad het 'mooiste stukje Nederland' is. Je kunt je stem uitbrengen op www.mooistenatuurgebied.nl/grensparklimburg en de Facebookberichten van GrensparkLimburg delen.

GrensparkLimburg is een langgerekt lint van bijna 200 km met prachtige natuurgebieden en cultuurlandschappen langs de Duitse en Belgische grens. De mooiste natuurgebieden in GrensparkLimburg ken je vast wel: denk aan het Nationaal Landschap Zuid-Limburg, waar je op de top van een heuvel geniet van het uitzicht over het glooiende – bijna buitenlandse – landschap. Of Nationaal Park De Meinweg, met z’n bossen, heide en sprookjesachtige meren. Of Nationaal Park De Maasduinen, waar je struint door de duinen en uitrust bij één van de vennen. Dankzij die duinen, terrassen en heuvels vormt GrensparkLimburg het absolute hoogtepunt van Nederland. Via www.natuurparkenlimburg.nl kun je over elk deelgebied meer informatie vinden over het gebied en hoe je het kunt bezoeken.

Van oehoe tot korenwolf

GrensparkLimburg bestaat uit maar liefst 17 natuurgebieden met in totaal meer dan 13.000 hectare natuur. Aansluitend liggen in België en Duitsland ook nog eens 7.000 hectaren aan bijzondere natuur. Natuur en landschap trekken zich van de grens niets aan en dus vind je in GrensparkLimburg allerlei prachtige planten en dieren die elders in Nederland niet voorkomen. Denk aan de korenwolf, geelbuikvuurpadden, pimpernelblauwtjes, oehoes en hazelmuizen.

Terug naar de ijstijd

In GrensparkLimburg liggen de bijzondere verhalen voor het oprapen. Zo vertellen de heuvels het verhaal van de unieke geologische ontstaansgeschiedenis; de overgang van carboon naar krijt- en lössplateaus zorgen voor grote hoogteverschillen in het landschap. De stuifduinen in Nationaal Park De Maasduinen brengen je terug naar de ijstijd. En het terrassenlandschap in Nationaal Park De Meinweg is het directe gevolg van gerommel diep onder de grond, waar onder andere de Peelrandbreuk ligt.

Natuur en landschappen met een verhaal

De rijke geschiedenis van GrensparkLimburg heeft veel tastbare sporen in het landschap achtergelaten. Zo was dit grensgebied al meer dan tweeduizend jaar het toneel van oorlog en vrede. De verhalen over Romeinen, ridders en soldaten – maar ook over de blokbrekers en de mijnwerkers – worden nog graag verteld door enthousiaste gidsen die elke wandeling of fietstocht tot een ware belevenis maken.

Kortom: help ons om GrensparkLimburg nog mooier te maken, zodat jij er als natuurliefhebber nog meer van kunt genieten. Stem vóór 31 oktober op www.mooistenatuurgebied.nl/grensparklimburg en deel onze Facebookberichten.

Media

Voor meer informatie, beeldmateriaal en het inplannen van interviews kunt u contact opnemen met Ine van Huet van IVN Limburg via info@grensparklimburg.nl of via +31(0)6 2955 7656.

Persbericht 10 oktober 2016
GrensparkLimburg genomineerd voor titel:
'Mooiste natuurgebied van Nederland'.

Partners

De deelname van GrensparkLimburg aan deze verkiezing wordt ondersteund door 15 organisaties, waaronder de overlegorganen van de Nationale Parken, de Provincie Limburg, IVN Limburg, de VVV’s, IKL, het Koninklijk Natuurhistorisch Genootschap Limburg, het Limburgs Landschap en de Vereniging van particuliere eigenaren in de Maasduinen. Als we deze wedstrijd winnen, zetten we het prijzengeld van € 300.000,- in voor projecten waar jij als natuurliefhebber direct plezier van hebt. Want het gebied is prachtig en daar willen we jou als bezoeker optimaal van laten genieten.

 
 
 
 
 
 

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met IVN Limburg via info@grensparklimburg.nl of via +31(0)475 386 460.

Cookies & Privacy
Terug naar boven